Sistem eTPM Ketinggalan Zaman

sistem-etpm

Aduh! inilah masalahnya kalau graduan yang cerdik pandai diambil kerja oleh government. Rata-rata kelayakkan nak menjawat jawatan dalam sektor kerajaan terutamanya di ipta mesti kena dapat CGPA 3.50-4.0, walaupun tak dinyatakan dalam iklan, namun sesetengahnya tu memang … [Read more...]

Baik punya cilok

IMG_0085.PNG

Bismillahhirrahmanirrahim. PhotoMath ialah satu app yang cikgu Math perlu tahu akan adanya. Ibu bapa juga perlu tahu. App ni ialah kalkulator yang menghitung persamaan soalan matematik. Snap saja soalan atas buku, terus keluar jawapan dengan jalan kiranya sekali. … [Read more...]

Hi-beam tak mengapa

IMG_0080.JPG

Bismillahhirrahmanirrahim. Memandu diwaktu malam ada banyak ceritanya. Antaranya ialah cerita sakit hati bila pemandu di belakang tak reti guna lampu rendah. Dibantainya hi-beam sepanjang jalan. Silau kita dibuatnya. Kalau pandu kereta lama, pandu saja biar … [Read more...]

Aku Seorang Paranoid Ke?

paranoid

Aku seorang paranoid ke? Entah la, nak menilai diri sendiri bukannya senang. Kena cermin diri sendiri. Bila tengok cermin dalam-dalam nampak juga sikap tu. Emmmm... memang betul kot aku seorang paranoid. Rentetan dari beberapa entry kategori teknologi yang tercatat … [Read more...]

Shopping Sayur-Sayuran Segar

IMG_0905-0.JPG

Jom shopping sayur-sayuran segar dan buah-buahan segar kat Cameron Highlands. Ingatkan pukul 7pagi dah buka, rupanya tak bukak lagi. Terpaksa la tunggu sampai pukul 8 pagi. Baju sejuk baru beli. Gila ko, dah la semalam hujan. Pagi ni nak shopping pun tak senang. … [Read more...]