Bila Theme Telah Bertukar-Tukar Ini Tanda Mod Berblogging Telah Kesungai

Dua tiga bulan ni saya tukar theme macam orang tak ketahuan. Stock premium theme yang saya beli dulu habis dah dicuba satu-satu. Malangnya takde yang kena.

sungai-kelang

Semua terjun ke sungai. Yang agak melekat di hati pun, theme tu tak responsive. Walaupun beli di elegantheme dengan harga USD39, tapi kalau tak responsive tak guna juga. Lebih malang lagi h1 tag pulak missing. Google dah tarik balik sitelink. Perh panas betul.

Masalah hilang mod ni mula-mula sekali jadi bila hosting macam tak support cloudflare. Dah try disable dan buat troubleshoot, keputusannya tetap sama. Cloudflare buat blog ini tak dapat diexcess, down sehari sampai 10kali dan macam-macam perangai pelik. Nak lebih kepastian, saya hubungi penyedia perkhidmatan. Yes! Server tak support cloudflare. Ya ampunnn..

Sekarang dah set semula dns ke tempat asal. Dua tiga hari ni nampak ok. Takde down. Cuma agak lambat loading.

Itulah bebelan saya tentang situasi terkini. Hopely dengan theme yang baru ni mampu buat mod blogging kembali. Banyak idea terperap gara-gara masalah yang timbul.