Hampir Terpedaya Dengan Koyak Dan Menang

Ada yang perhatikan kita!

Hampir Terpedaya Dengan Koyak Dan Menang, originally uploaded by KHAIRUL AMRAN. Semalam masa shoping kat Carefour Wangsa Maju ada orang buat promosi dapur letrik. Ala yang jenis induction harga ribu-ribu tu. Saja je aku nak tengok sebab teringin nak pakai. Promoter tu membebel dekat 20minit cerita macam-macam la pasal produk tu. Aku pun tolak la dengan cara baik memandangkan bukan niat aku nak beli masa tu. Dia offer satu voucer potongan harga katanya. Aku pun terima je la. Perangai promoter … [Read more...]

Tiga Musibah Mengamalkan Cara Bangun Tidur Salah

++

Alhamdulillah, sudah hari Jumaat. Hari ini hari Jumaat terakhir sebelum tibanya Ramadhan. Sudahkan kita bersedia menyambut penghulu bulan itu? Kalau kita nak sambut orang besar, sudah tentu banyak persiapan yang kita lakukan. Inikan pula bulan besar yang penuh rahmat Allah. Dah tentu persiapan yang dibuat mengalahkan persiapan menyambut pembesar negeri. Aku cuba menyampaikan apa yang aku dengar dalam tazkirah di radio semalam. Mungkin tiada hadith dan dalil dari ayat alquran yang aku nak … [Read more...]

DC Switchgear Course

DCSWITCHGEARKCZ26JULAI2011 (4)

Alhamdulillah course dc switchgear telah berjaya dijalankan walaupun dapat tau last minit. Macam ni la kalau kurang cekap bab-bab mengurus. Hari ni nak kursus, hari ni juga baru nak keluar memo. Tapi takpe la, semua dah selamat. Aku nak kongsikan beberapa keping gambar untuk tatapan bersama. Kredit kepada En Kamarul photograper yang tak jemu-jemu melayan kerenah anak buah berposing sambil dengar Mr HiriHara berceloteh. Disamping teori, penekanan kepada amali juga penting. Kalau tak cuba … [Read more...]

Ejen Insurans AIA Tak Faham Bahasa

Tak faham bahasa la telemarkerter AIA ni. Aku dah cakap tak nak, jangan la paksa-paksa. Mintak maaf la ye sapa yang pernah kerja telemarkerter tu. Aku memang tak suka cara korang bekerja. Entah mana dapat no telefon aku, tiba-tiba call suruh masuk insurans. Aku beriktikad insurans nyawa itu haram. So korang nak kata apa pun kata lah. Jangan nak pengaruhi aku dengan bangsa lain yang kaya raya dengan insurans. Mereka dengan agama meraka, aku dengan agamaku. Dah tak ada sale sangat ke sampai … [Read more...]