Ipad Terbakar

gambar dari google

Apa yang buatkan aku terasa nak bako je ipad ni: Kesatu: Gigi birunya hanya boleh digunakan untuk menghubungkan fon telinga, air printer dan keyboard. Kedua: Aksesori seperti fon telinga, air printer dan keyboard yang boleh dihubungkan pun hanyalah beberapa model dan tentunya harganya teramatlah mahal. Ketiga: Update blog menggunakan perisian wordpress tersangatlah mengecewakan. Bukan je […]

Jom Jadi Rakyat Bertanggungjawab

20110917-205814.jpg

Kita dah merdeka 54 tahun. Ada yang kata tak pernah terjajah. Apapun hakikatnya kita telah bebas dari orang asing yang menaungi kita. Sebagai warga pasca merdeka, tanggungjawab kita ialah mengisi kemerdekaan ini dengan sesuatu yang bermanafaat. Biasalah, hidup dalam sebuah negara yang diperintah oleh pemimpin juga warga pasca merdeka, banyak cabarannya. Cabarannya tak sama dengan […]

Berkuburnya CO.tv

20110916-075258.jpg

Pagi ni dapat satu berita sedih dari domain provider co.tv. Sebelum ni mereka menghantar email pemberitahuan domain mereka telah disekat oleh facebook dan google. Mungkin sebab tu la mereka menghentikan terus perkhidmatan domain percuma ini. Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga. Alasannya sangat mudah. Ramai pengguna co.tv telah menyalahgunakan domain ini untuk membuat laman web pishing. […]