Berdosa Membela Kucing

Kucing Garong

Aku sukakan kucing. Dari kecik memang ada membela kucing. Itu cerita di kampung yang ada ruang yang cukup untuk kucing hidup dengan aman damai. Ada tempat untuk main, cakar-cakar pokok dan yang lebih penting ada tempat untuk berak. Bila hidup di bandar, gaya menjaga kucing tak boleh disamakan macam di kampung. Maklumlah, di bandar ni jiran rapat-rapat. Kawasan pulak tak besar dan tak cukup ruang untuk kucing tu main cakar-cakar pokok atau nak berak. Kalau duduk rumah flat lagi la haru. Tak ada … [Read more...]

2 Kategori Benda Free Dalam Internet

free-sign

Semua orang suka benda free. Pantang ada free je pasti disambar. Lebih-lebih lagi kalau orang nak belanja makan free. Mesti tak lepas peluang punya la. Cuba tengok software yang kita guna di laptop kita. Berbayar atau "FREE". Dengan kebanjiran software free, pengguna akan mendapat kelebihan. Download dan guna. Ada segolongan pengguna pulak ni suka benda free tak kira la samada free memang diberi free atau boleh download free. Ada 2 katagori banda free di internet. Memang betul-betul free. … [Read more...]

Pening Kepala Dengan Bounce Rate Yang Tinggi

bouncerate

Ahhh.. sepeninggalan aku tanpa mengupdate blog memberi kesan pada diri sendiri. Padan muka aku. Bila tengok di google analytic, mak aii.. bounce rate blog ni dah mencecah 76%. Apa aku dah buat? Apa sebabnya jadi macam tu? Kenapa ia boleh jadi? Macam-macam persoalan menerjah otak. Masa aku guna theme dari IndoMagz, takde la sampai 76% bounce ratenya. Tapi theme tu lambat la pulak nak loading. Sekarang guna MagPress Theme jadi macam ni. Naik pening nak mengoptimizekan blog ni. Ada ke sisiapa boleh … [Read more...]

Tips Menghadapi UPSR

700x400

Minggu depan peperiksaan UPSR bermula. Inilah peperiksaan awam besar pertama anak-anak hadapi. Debaran bukan saja bagi mereka yang menghadapi peperiksaan malahan ibu bapa turut sama berdebar. Lagi-lagi kalau anak sulung yang ambik periksa. Tips ini bolehla dikatakan petua juga. Aku dapat tips ni masa nak ambik UPSR tahun 1992 dari seorang atuk di kampung. Alhamdulillah, bukan saja UPSR tapi sampai sekarang kalau nak ambik apa-apa exam aku guna petua ni. Tidur awal. Bangun awal /solat dan … [Read more...]