Pencuri Kepala Paip

kepalapaip1

  Sekali pandang macam tiada apa-apa kejanggalan berlaku dalam bilik air di salah sebuah stesen LRT ni. Bila nak membasuh tangan baru la nampak kecacatan. Kepala paip dah hilang. Tak tau angkara siapa. Takkan nak tukar baru kot. Semalam aku guna elok jer. Hari ni dah tak ada. Difahamkan oleh beberapa orang pekerja di sini, […]

Berdosa Membela Kucing

Kucing Garong

Aku sukakan kucing. Dari kecik memang ada membela kucing. Itu cerita di kampung yang ada ruang yang cukup untuk kucing hidup dengan aman damai. Ada tempat untuk main, cakar-cakar pokok dan yang lebih penting ada tempat untuk berak. Bila hidup di bandar, gaya menjaga kucing tak boleh disamakan macam di kampung. Maklumlah, di bandar ni […]

2 Kategori Benda Free Dalam Internet

free-sign

Semua orang suka benda free. Pantang ada free je pasti disambar. Lebih-lebih lagi kalau orang nak belanja makan free. Mesti tak lepas peluang punya la. Cuba tengok software yang kita guna di laptop kita. Berbayar atau “FREE”. Dengan kebanjiran software free, pengguna akan mendapat kelebihan. Download dan guna. Ada segolongan pengguna pulak ni suka benda […]

Pening Kepala Dengan Bounce Rate Yang Tinggi

bouncerate

Ahhh.. sepeninggalan aku tanpa mengupdate blog memberi kesan pada diri sendiri. Padan muka aku. Bila tengok di google analytic, mak aii.. bounce rate blog ni dah mencecah 76%. Apa aku dah buat? Apa sebabnya jadi macam tu? Kenapa ia boleh jadi? Macam-macam persoalan menerjah otak. Masa aku guna theme dari IndoMagz, takde la sampai 76% […]

Tips Menghadapi UPSR

700x400

Minggu depan peperiksaan UPSR bermula. Inilah peperiksaan awam besar pertama anak-anak hadapi. Debaran bukan saja bagi mereka yang menghadapi peperiksaan malahan ibu bapa turut sama berdebar. Lagi-lagi kalau anak sulung yang ambik periksa. Tips ini bolehla dikatakan petua juga. Aku dapat tips ni masa nak ambik UPSR tahun 1992 dari seorang atuk di kampung. Alhamdulillah, […]