Penawar Gaut

Pokok Senduduk

Bismillahhirrahmanirrahim. Gaut ni ialah penyakit yang payah nak berambus. Puaslah berubat sana-sini tak juga mahu pergi. Almarhum ayah saya dulu sampai kesudah tak jumpa penawar. Mak saya pun kena gaut juga sehinggalah seorang tua beri petua. Bermula dengan petua tu … [Read more...]

iOS 8

20140605-074319-27799909.jpg

Bismillahhirrahmanirrahim. Dua hari lepas, 03 jun 2014 melalui WWDC Apple mengumumkan sistem operasi terbaru iPhone yang akan datang iaitu iOS 8. Pengumuman itu buat ramai blogger jadi sibuk untuk menulis. Pada hari yang sama saya sibuk di Kuantan untuk bentangkan … [Read more...]

Bercakap Dengan Pokok

Pokok kuinin

Bismillahhirrahmanirrahim. Ada satu brader ni, di depan rumahnya, seberang jalan sana, ada sebatang pokok kuinin. Besar merimbun tapi tak berbuah. Jangankan buah, berbunga pun tidak. Satu hari brader ni bercakap dengan pokok tu, Kan lah baik kalau aok (awak) … [Read more...]

Your clone is everywhere

Clone

Bismillahhirrahmanirrahim. Kita mungkin pengguna facebook tegar, tapi tak layan pun sosial network lain seperti twitter, foursquare, instagram dll. Jika itulah kisahnya, cuba kita search dalam facebook sendiri dan laman sosial network yang lain, ada tak kita di sana. … [Read more...]