Minggu lepas masa termenung lepas upgrade versi terbaru wordpress 3.3.2 yang ada masalah, saya cuba selak-selak fungsi versi terbaru ni. Ramai juga sahabat-sahabat blogger yang dah upgrade tapi tak timbul pun isu macam saya hadapi.

Langkah pertama saya baca semula changelog dan segala bagai dokumen wordpress. Meleleh juga otak ni cuba nak faham. Lepas baca barulah buat uji cuba. Ujicuba yang pertama diactivatekan plugin satu persatu. Sampailah ke satu plugin keselamatan yang baru saya pasang, bila saya diactivatekan terus boleh edit theme tu. Ohh kat sini rupanya masalah tu. patutla tak boleh edit theme.

Sukanya tak terkira. Barulah saya tau, plugin sekuriti tu memang nak menutup excess isi perut theme. Takde la penggodam boleh masukkan kod-kod bahaya macam saya kena haritu.

Ok, lepas ni bolehla sapa-sapa nak update versi wordpress 3.3.2. Tiada isu sebenarnya. yang jadi isu ialah plugin yang saya guna. Dan plugin tu pun tak ada isu, sebab ia memang betul-betul berfungsi.