Patutlah Tak Boleh Edit

Minggu lepas masa termenung lepas upgrade versi terbaru wordpress 3.3.2 yang ada masalah, saya cuba selak-selak fungsi versi terbaru ni. Ramai juga sahabat-sahabat blogger yang dah upgrade tapi tak timbul pun isu macam saya hadapi.

Langkah pertama saya baca semula changelog dan segala bagai dokumen wordpress. Meleleh juga otak ni cuba nak faham. Lepas baca barulah buat uji cuba. Ujicuba yang pertama diactivatekan plugin satu persatu. Sampailah ke satu plugin keselamatan yang baru saya pasang, bila saya diactivatekan terus boleh edit theme tu. Ohh kat sini rupanya masalah tu. patutla tak boleh edit theme.

Sukanya tak terkira. Barulah saya tau, plugin sekuriti tu memang nak menutup excess isi perut theme. Takde la penggodam boleh masukkan kod-kod bahaya macam saya kena haritu.

Ok, lepas ni bolehla sapa-sapa nak update versi wordpress 3.3.2. Tiada isu sebenarnya. yang jadi isu ialah plugin yang saya guna. Dan plugin tu pun tak ada isu, sebab ia memang betul-betul berfungsi.

KHAIRUL AMRAN

Seorang manusia biasa yang menulis pandangan peribadinya di sini. Ada kalanya ia kelihatan kering dan karut kepada yang bukan ahlinya. Tulisan ini juga langsung tidak bersandarkan kepada mana-mana sanad dan kajian saintifik. Teruskan membaca di atas pilihan sendiri.

Latest posts by KHAIRUL AMRAN (see all)

Comments

Comment Policy:Your words are your own, so be nice and helpful if you can. Please, only use your real name and limit the amount of links submitted in your comment. We accept clean XHTML in comments, but don't overdo it please.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing