Aku sedikit sedih apabila dapat tahu aku dah tak boleh berpicnik. Maknanya tiadalah kegembiraan. No heppi-heppi dalam mengedit gambar.

Apa pulak kaitan picnik dengan edit gambar. Hahaha.. Yup, Picnik.Com dah nak tamatkan perkhidmatannya. Edit gambar tanpa photoshop semakin sukar. Kenangan bersama picnik tak dapat ku lupakan.

Aku tak pasti kenapa dia nak menamatkan perkidmatannya. Melalui email yang aku dapat, dia akan membuat projek yang lagi awesome. Kita nantikanla apa yang awesome sangat tu.

Officiallinya, picnik akan ditutup mulai 19 April 2012. Jadi mulai sekarang, semua perkhidmatan berbayarnya boleh dieksess secara percuma. Sapa tak pernah guna picnik untuk edit gambar silalah mencuba. Mesti lepas tu akan rasa sedih sebab dah tak dapat gunakannya lagi.

Adakah ini semua angkara SOPA? Tiada sapa yang tahu.

Sepanjang pengalaman aku dengan Picnik, aku sangat puas hati. Hilangmu tiada pengganti. Tapi aku percaya, patah tumbuh hilang berganti. So lepas ni nak edit gambar online guna tools apa ye? Any suggestion?