Berdosa Membela Kucing

Kucing Garong

Aku sukakan kucing. Dari kecik memang ada membela kucing. Itu cerita di kampung yang ada ruang yang cukup untuk kucing hidup dengan aman damai. Ada tempat untuk main, cakar-cakar pokok dan yang lebih penting ada tempat untuk berak. Bila hidup di bandar, gaya menjaga kucing tak boleh disamakan macam di kampung. Maklumlah, di bandar ni jiran rapat-rapat. Kawasan pulak tak besar dan tak cukup ruang untuk kucing tu main cakar-cakar pokok atau nak berak. Kalau duduk rumah flat lagi la haru. Tak ada … [Read more...]