Wordless Everyday

700x400

Ini versi tanpa kata dengan kata-kata. Serius aku tak ada mod untuk menulis waktu bulan puasa ni. Aktiviti hidup lebih kepada diam tanpa kata. Dikala kawan-kawan sibuk bercerita tentang bazar ramadhan, aku semacam tak hirau. Kebenarannya aku belum pun menjejak bazar ramadhan walaupun dah 4 hari berpuasa. Pelik bukan? Tak pelik pun. Aku berazam meminimakan pemakanan dan meningkatkan amalan di bulan ramadhan ini. Dikala kawan-kawan sebuk berfacebook dan tweet sana sini. Aku hanya mampu memandang … [Read more...]

Cara Hilangkan Bau Durian Di Tangan.

Kulit Durian Sekali!

Aku penggemar durian. Tak la sampai tahap hantu durian macam abang ipar dan adik ipar aku. Mereka tu satu bakul durian pun habis ngadap sorang. Setakat sebijik tu boleh la makan sorang. Bila balik kampung banyak penjual durian tepi jalan. Minggu lepas tergoda dengan Musang King. Apalagi berenti la kat Karak beli durian Musang King. Sekilo RM22. Mak ai! Mahal tu. Disebabkan tak tahan godaan belila juga. Makan kat situ. Nak beli banyak bawak balik kampung mana mampu beb. Hehehe. Lepas makan ada … [Read more...]

2 Sifat Wanita Yang Susah Nak difahami.

700x400

Wanita solehah idaman setiap lelaki. Para lelaki pulak kena sedar diri. Kalau subuh pun tak solat, jangan harap nak dapat isteri solehah. Sesolehah manapun isteri tu, masih juga ada yang sukar difahami. Dah nama pun wanita. Perangai pelik dan memeningkan lelaki. Peliknya No 1. Suka tanya benda sama banyak kali lagi-lagi tanya bab sayang. Kan pelik tu. Dulu isteri pernah tanya 'abang sayang kat kita tak?' dah tentu la jawapannya sayang. Pastu tanya lagi, lagi dan lagi. Ni yang buat lelaki tak … [Read more...]

Alang-alang baca, biar sampai katam

700x400

Azam baru saya dalam dunia blogging adalah membaca kesemua entri dalam sesebuah blog yang saya minat. Alang-alang baca, biarlah sampai katam. Baca dan mengenali tulisan sesorang blogger adalah satu kepuasan. Untung-untung dapat ilmu dari blogger tu. Tak pun jadi sahabat maya pun kira ok la. Bolehla menambah rangkaian lagi. Dah membaca semua artikel, kalau kena dengan tajuk boleh la mengomen seayat dua. Tak rugi pun. Sebelum ni, saya cuma membaca mana-mana tajuk yang berkenan di hati je. … [Read more...]

Aku Seorang Blogger

akusorangbeloger

Aku seorang blogger. Ramai yang bertanya.. dan ini jawapan aku! Kau kerja apa? Aku kerja tulis blog.. Tulis blog tu kerja ke? Mestilah.. Kau pernah dengar orang kerja menulis? Pernah.. Abistu apa yang peliknya? Aku seorang blogger. Blogger yang kerjanya menulis. Menulis apa saja. Walau tak memberi apa-apa. Aku tetap seorang pekerja. Seorang pekerja, Yang layak menyambut Hari Pekerja. Ehhh tidak tidak tidak. Mana boleh kau sambut Hari Pekerja! Kau kan takde gaji, Takde majikan, Takde … [Read more...]