Ikut Salah, Tak Ikut Pun Salah

HIMPUN Perlu Ke?

Apa nak dikata. Dah itu memang sifat semulajadi manusia. Selalu tak puas hati dengan apa yang dia dapat. Juga tidak puas hati dengan apa yang orang buat. Susah sangat nak memuaskan hati semua orang.Memang tak akan dapat puaskan hati semua orang pun. Itu mustahil! Aku tertarik dengan cerita sembang politik masa kini. Aku juga tercuit dengan cerita umat islam masa kini. Masing-masing saling menyalahkan. Mengaku pihaknya betul. Aku senyum je.. HIMPUN yang akan diadakan sebentar lagi dipandang … [Read more...]

Musim Konvokesyen : Selamat Datang Pencari Kerja

musim konvokesyen selamat datang pencari kerja

Sana-sini majlis konvokesyen. Tiap-tiap minggu dalam bulan September sampai bulan Oktober dipenuhi dengan majlis yang gilang gemilang itu. Berapa ramai ye graduan yang dikeluarkan tahun ni? Aku agak-agak paling kurang pun 10000. Yelah kita kan banyak universiti. Itu tak termasuk universiti luar negara. Sangat ramai kan? Apa akan jadi kalau pasaran pekerjaan tak dapat menempatkan jumlah graduan ini? Sudah semestinya akan ada ramai penganggur di Malaysia. Tambahan pulak kerajaan dan swasta dah … [Read more...]

Harga iPhone 4S Cuma RM620

Harga iPhone 4S dalam USD. Sila convert ke MYR.

Dalam masa 3 hari sahaja iPhone 4S dah berjaya dijual sebanyak 4juta unit. (4,000,000 unit). Wow! banyak tu.- sumber. Antara faktor yang menyumbang kepada kegilaan peminat Apple ialah HARGA. Sebelum ni iPhone 4 dijual pada harga yang tak masuk akal (pada pendapatan aku je la). Dengan harga yang boleh buat orang terkejang tu pun masih ramai yang mampu memiliki gadjet canggih lagi tak bermaya tu, inikan pulak bila harganya cantik. Aku katakan cantik sebab ia dijual pada harga bawah RM1000 (kalau … [Read more...]

Ini Sahaja Kelajuan P1 WiMax

20111016-165023.jpg

Speed test ni di buat untuk mengukur kelajuan broadband P1 Wimax. Malangnya apa yang dijanjikan ibarat menanam tebu di pinggir bibir.. Setakat ni je kelajuan yang mampi mereka berikan. Dalam perjanjian untuk pakej Home Lite, kelajuan dijanjikan adalah 400kbps. Ni cuma 100kbps jer. 50% pun tak sampai. Hai la.. Idip-idup kau tipu aku. Bila nak terminate kena bayar la pulak. Katanya melanggar perjanjian kontrak. Abistu kalau kau langgar kontrak tak de pulak nak bayar kat aku. Nampaknya P1 wimax … [Read more...]

You have exceeded your monthly usage quota

20111014-085253.jpg

We would like to inform you that you have exceeded your monthly Usage Quota as of Thursday, October 13, 2011 4:36:09 PM.You can continue enjoying your P1 4G service for FREE but at much reduced speeds. Don't worry, your full speed will be reinstated when your new billing cycle starts! Email serta merta beserta popup dan sms hampir serentak aku terima. Ayat lebih kurang sama macam ayat kat atas tu. Bila kuota bulanan yang sepatutnya berakhir setiap 28 haribulan dah habis, cepat sungguh mereka … [Read more...]

Cubaan Pertama

6239517080_da313eb366_m

Buat duit dengan blog? Sesuatu yang sukar. (ikut pengalaman aku la). Aku baca dalam blog earncent.com hari-hari update dapat payment. Naik jeles aku.. Tergerak hati nak mencuba adsense. Walaupun tak banyak tapi sekurang-kurangnya ini langkah pertama. Belajar dari sahabat-sahabat blogger semua. Alhamdulillah, surat dari google dah sampai. Langkah seterusnya cari idea tulis entri untuk mencari trafik. Semangat ni tengok kawan-kawan punya income riban-riban sebulan. Harap-haraplah aku istikomah.. … [Read more...]