Ikut Salah, Tak Ikut Pun Salah

HIMPUN Perlu Ke?

Apa nak dikata. Dah itu memang sifat semulajadi manusia. Selalu tak puas hati dengan apa yang dia dapat. Juga tidak puas hati dengan apa yang orang buat. Susah sangat nak memuaskan hati semua orang.Memang tak akan dapat puaskan hati semua orang pun. Itu mustahil! Aku tertarik dengan cerita sembang politik masa kini. Aku juga tercuit […]

Musim Konvokesyen : Selamat Datang Pencari Kerja

musim konvokesyen selamat datang pencari kerja

Sana-sini majlis konvokesyen. Tiap-tiap minggu dalam bulan September sampai bulan Oktober dipenuhi dengan majlis yang gilang gemilang itu. Berapa ramai ye graduan yang dikeluarkan tahun ni? Aku agak-agak paling kurang pun 10000. Yelah kita kan banyak universiti. Itu tak termasuk universiti luar negara. Sangat ramai kan? Apa akan jadi kalau pasaran pekerjaan tak dapat menempatkan […]

Harga iPhone 4S Cuma RM620

Harga iPhone 4S dalam USD. Sila convert ke MYR.

Dalam masa 3 hari sahaja iPhone 4S dah berjaya dijual sebanyak 4juta unit. (4,000,000 unit). Wow! banyak tu.- sumber. Antara faktor yang menyumbang kepada kegilaan peminat Apple ialah HARGA. Sebelum ni iPhone 4 dijual pada harga yang tak masuk akal (pada pendapatan aku je la). Dengan harga yang boleh buat orang terkejang tu pun masih […]

Ini Sahaja Kelajuan P1 WiMax

20111016-165023.jpg

Speed test ni di buat untuk mengukur kelajuan broadband P1 Wimax. Malangnya apa yang dijanjikan ibarat menanam tebu di pinggir bibir.. Setakat ni je kelajuan yang mampi mereka berikan. Dalam perjanjian untuk pakej Home Lite, kelajuan dijanjikan adalah 400kbps. Ni cuma 100kbps jer. 50% pun tak sampai. Hai la.. Idip-idup kau tipu aku. Bila nak […]

Cubaan Pertama

6239517080_da313eb366_m

Buat duit dengan blog? Sesuatu yang sukar. (ikut pengalaman aku la). Aku baca dalam blog earncent.com hari-hari update dapat payment. Naik jeles aku.. Tergerak hati nak mencuba adsense. Walaupun tak banyak tapi sekurang-kurangnya ini langkah pertama. Belajar dari sahabat-sahabat blogger semua. Alhamdulillah, surat dari google dah sampai. Langkah seterusnya cari idea tulis entri untuk mencari […]

Macam Mana Nak Keluar?

camna nak kuar

lihatlah sikap pemandu ini. Suka-suka menghalang kereta orang. Rupanya bukan sikap pemandu malaysia ni buruk di jalan raya malahan di tempat parking pun buruk juga. Meletakkan kereta tanpa menggunakan akal yang waras. Ish macam mana orang kata rakyat Malaysia ni kaya dengan adap sopan dan sopan santun? Gambar di atas jadi bukti. Bukan setakat itu […]

Apa Kata Gantidiri Sesuai Di Blog?

Siapa anda?

Satu persoalan yang selalu bermain di minda. Iyalah masing-masing ada pendaptnya. Dan semua pendapat itu betul belaka. Mana ada pendapat yang salah kan? Ada blogger guna gantidiri aku, saya, gua, ana, namablog dan macam-macam lagi. Dalam banyak-banyak tu, mana satu yang menjadi pilihan? Pilihan tu mestilah bersebab dan sesuai dengan identiti yang ingin kita bawakan. […]